24 decembrie 2013

Cartea vietii



 

Viata unui om e asemenea filelor unei carti. 

Niciodata nu vei putea savura sfarsitul fara sa parcurgi toate paginile. Bucurie si lacrimi, iubire si dezamagire. 


Alegi o carte dupa coperta, asa cum iti place un om la prima vedere dupa infatisare. 


Incepi apoi cu prima fraza si vezi daca vrei sa continui sau nu. Un suras, o privire, o atingere. 


Actiunea te prinde, razi si plangi cu omul de langa tine. 


Nu mai poti lasa cartea din mana, iti pui bratele in jurul persoanei iubite.


Se lasa inserarea, aprinzi lumina sa vezi literele mai bine. Cu fiecare conversatie, sufletele voastre se lumineaza. 

22 decembrie 2013

Venus retrograd in Capricorn - Povestea printului transformat in broasca






Venus retrograd in Capricorn


21 decembrie 2013 - 31 ianuarie 2014

28 grade – 13 grade Capricorn


Povestea printului transformat in broasca


Astazi vom povesti despre broaste. Sau depre Venus retrograd. Adica supa de broaste cu aroma de Venus retrograd. I have put a spell on me si uite ce-a iesit! 
Sau haideti sa o luam intr-un mod mai serios, daca-mi permiteti: retrogradarea planetei Venus inteleasa prin comparatie cu povestea printului transformat in broasca.

Asadar, povestea clasica...
A fost odata un print foarte frumos, bogat si rasfatat care credea ca toata lumea il iubeste si are tot ce isi doreste pe acest pamant. Intr-o zi o vrajitoare l-a salvat de la moarte si i-a cerut sa o ia de sotie drept rasplata. Printul a refuzat, nerecunoscator, caci considera ca el merita se se casatoreasca doar cu o printesa de rangul sau, la fel de bogata si de frumoasa ca si el. Jignita, vrajitoarea l-a transformat pe data intr-o broasca. Blestemul putea fi rupt doar in momentul in care va gasi printesa care va fi dispusa sa il primeasca in casa ei si mai mult de atat, sa vrea sa il sarute. Transformat in broasca, ramas fara frumusete si avere, printul a trebuit sa invete sa iubeasca cu adevarat si sa aprecieze dragostea in defavoarea rangului si a avereii. Mai mult decat atat, a trebuit sa gaseasca o femeie care sa fie dispusa, la randul ei, sa il aprecieze asa cum era si sa treaca peste toate greutatile pentru a rupe vraja. Povestea e cu happy-end, normal, dar raman de insusit invatamintele sale.

12 decembrie 2013

Saturn trigon Jupiter - Invatam sa daruim






Trigon exact pe 13 dec 2013 la gradul 18 Scorpion Rac

Cand auzim de Jupiter, gandul ne duce automat la daruri si ne asteptam sa primim ceva. Trigonul este un aspect benefic si ar trebui sa ne ofere si el lucrurile in mod usor. Dar Saturn este invatatorul, cel care ne trage de maneca si ne atentioneaza cand gresim, ne arata ca doar prin munca putem construi in mod durabil. Sa nu ne asteptam asadar ca acest aspect “sa ne bage lucrurile in traista” sau “sa ne pice ceva de sus”. Daca am constientizat ca doar lucrand in mod sustinut putem obtine ceva valoros, atunci da, putem culege roadele. Daca nu, doar o sa ne plangem de mila din cauza faptului ca destinul, desi ar trebui sa fie generos cu noi, ne ocoleste.

04 decembrie 2013

Tentatii si ispite la nivel emotional





5 – 6 decembrie 2013
 
Luna in conjunctie cu Venus in Capricorn
in opozitie cu
Lilith in conjunctie cu Jupiter retrograd in Rac


Luna, Venus si Lilith reprezinta trei principii feminine si emotionale care vin sa ne testeze limitele in aceste zile. Luna si Venus se intalnesc in Capricorn si pun accentul pe sentimentele stabile si pe construirea unei relatii durabile. Lilith, alaturi de Jupiter retrograd, in Rac, trezeste in sufletul nostru frici, activeaza instinctele si ne supune tentatiilor de tot felul. Conjunctia Luna Venus e in opozitie cu cea formata de Lilith si Jupiter retrograd: avem astfel, fata in fata, pe pozitii de forta, sentimentele stabile si caldute cu emotiile violente si ispitele fierbinti. Care este calea de urmat? Spre ce tindem sa ne indreptam?

03 decembrie 2013

Luna Noua in Sagetator - Lupta ideilor la nivel social




Luna Noua in Sagetator
3 decembrie 2013



Lupta ideilor la nivel social

Pe data de 3 decembrie 2013, ora 2:22, are loc fenomenul de Luna Noua, prin conjunctia Soarelui si a Lunii la gradul 10 in Sagetator. Ascendentul este in Balanta, gradul 11.

De la inceputul lunii octombrie, evenimentele au fiert la foc mic, putine au razbit la suprafata, eforturile s-au depus mai ales la nivel emotional si sufletesc – zodiile de apa au primat ca forme de manifestare.

Zilele ce urmeaza aduc o schimbare de structura si de energii: pe 3 decembrie avem Luna Noua, pe 5 decembrie, Mercur intra in Sagetator, iar pe 8 decembrie, Marte soseste pentru 8 luni in Balanta: focul se inteteste cu aerul. Incepe sa iasa la iveala tot ce am tinut ascuns pana acum, frustrarile nu mai pot fi tinute sub control, ideile devin combative si se transforma in sageti taioase.

Introspectie si cercetare



Mercur conjuct Saturn in Scorpion
26 noiembrie 2013

Introspectie si cercetare

Ultimele zile au venit cu un noian de evenimente contradictorii si bulversante la nivel emotional (Venus in careu cu Uranus si in opozitie cu Jupiter) si sufletesc (Luna in careu cu Soarele). Au venit catre noi propuneri tentante, ispititoare, dar duplicitare, inselatoare sau fara acoperire in realitate (Soare careu Neptun). Poate nu reuseam sa vedem clar, sau poate, dimpotriva, facand acest lucru am fost deziluzionati sau dezamagiti, am suferit si ne-am pierdut pe moment sperantele (Luna in opozitie cu Neptun).

Este momentul sa facem ordine, sa ne gandim si sa clarificam ce merita pastrat si valorificat si ce nu in viata noastra. Trebuie sa gasim in noi insine puterea de a discerne, de a vedea cat e adevar si cat minciuna, ce avem de facut de acum inainte (conjunctia Mercur Saturn in Scorpion). Aceasta introspectie se poate concretiza intr-o clarificare la nivel emotional si afectiv (sextil Venus) si mai apoi la nivel sufletesc (cand Luna va intra in sextil cu Mercur si Saturn). Marte, prin sextilul la Jupiter si trigonul la Venus, ne ajuta in acest sens, ne da un impuls spre actiune, spre concretizare.

Emotii si zbucium sufletesc



Emotii si zbucium sufletesc

13 - 14 noiembrie

Luna in conjunctie cu Uranus in Berbec
in careu cu
Venus in conjunctie cu Pluto in Capricorn

Intrand in Berbec, Luna aduce un plus de agresivitate la nivelul emotiilor (accentul fiind inca pe zodiile de apa). Planetele feminine sunt in pozitii de forta si predispun la reactii impulsive si necontrolate. Vrem totul, vrem acum si simtim ca nu mai avem rabdare. Sau vin astfel de reactii inspre noi din partea celorlalti. Odata depasita conjunctia cu Uranus, Luna va face careu cu Lilith si Jupiter retrograd. Ne simtim atacati, raniti sufleteste, provocati.
Cum putem face fata acestor situatii? Profitand de ceea ce am asimilat la nivel spiritual zilele trecute. Mai concret, Neptun revine in miscare directa si face trigon cu Mercur: este timpul sa constientizam ce rani sufletesti avem si sa facem “curatenie”, chiar daca se impun sacrificii. Acum avem puterea sa realizam acest lucru (Soare trigon Jupiter si Lilith), in ciuda faptului ca doare (Luna careu Jupiter si Lilith).

Ganduri pentru 11 noiembrie 2013




Incet, incet, Sirena (Mercur ) deschide ochii...

Se uita in jur. Oare ce ii ofera Lumea ? Ce are de invatat de la Viata (Nodul Nord) ?

Privirea ii cade pe o nesfarsita intindere albastra: Apa, creatia lui Dumnezeu pe Terra (Jupiter in Rac), Adancurile, eternitatea sufletelor noastre ( Mercur, NN Saturn Soare in Scorpion), Oceanul, puterea de a ne ridica prin Spirit deasupra efemerului (Neptun, Luna, Chiron In Pesti).

Poate alege sa lupte cu iscusinta pentru ceea ce isi doreste si sa isi gaseasca un tarm, un refugiu, (Marte in Fecioara), sau poate sa ramana pe o stanca in mijlocul oceanului si sa se bucure de armonie si frumusete (Pluto, Venus in Capricorn). Tentatia exista (Venus Pluto in Capricorn in careu cu Uranus in Berbec), dar va inchide ochii pentru cateva clipe, iar vocea Oceanului ii va da raspunsul la momentul potrivit (Neptun in Pesti revine in miscare directa pe 13 noiembrie).