31 ianuarie 2014

2014, Anul Calului de Lemn






Artist: James Doran Webb
Zodiacul chinezesc foloseste 12 semne animale: Sobolanul, Bivolul, Tigrul, Iepurele, Dragonul, Sarpele, Calul, Oaia, Maimuta, Cocosul, Cainele si Porcul. Acestea sunt date de anul de nastere. Apoi se au in vedere si cele 5 elemente fundamentale care intra in componenta universului: metalul, apa, lemnul, focul si pamantul. Rezulta un ciclu complet de 60 de ani, cu subcicluri de 12 ani.

Anul 2014 este anul Calului de Lemn si incepe pe 4 februarie, ora 6:03, ora Chinei. Prima zi a Anului Astrologic chinezesc este prima zi a lunii Tigrului. Este ziua in care incepe primavara, ziua in care Soarele intra in cel de-a 315-lea grad al zodiacului tropical. A nu se confunda cu Anul Nou traditional chinezesc, care incepe in ziua primei Luni Noi dintr-un anumit an, in speta, 31 ianuarie 2014, ora 5:39, ora Chinei. (Asadar pe 31 ianuarie 2014 vor fi nascuti copii pe noul an chinezesc, dar din punct de vedere astrologic, vor fi tot sub semnul astrologic anterior, sarpele de apa, abia dupa 4 februarie 2014, vor fi cai de lemn. E diferenta care se face si in astrologia occidentala, la alt nivel: luna calendaristica incepe pe intai, zodia incepe pe 20, 21 a lunii respective).

29 ianuarie 2014

Viata in pasi de Tango!





Luna Noua in Varsator
Venus in miscare directa in conjunctie cu Pluton
Opozitia Jupiter Pluton
Mercur in Pesti



Tangoul a aparut in periferiile din Buenos Aires, Argentina, in anii 1880,  in baruri si bordeluri , unde barbati singuri isi petreceau vremea band, jucand carti, dansand sau apeland la serviciile „celei mai vechi profesii din lume”. A dansa tango cu o femeie in acea vreme era considerat obscen – imbratisarea este prea intima, picioarele se ating si se intrepatrund...

In acea perioada tango-ul nu era considerat un dans acceptabil in societate pentru ca, avand in vedere unde aparuse tangoul, oamenii il considerau imoral. Treptat insa, clasa de jos din Buenos Aires incepe sa asculte si danseze tango (fara miscari „pacatoase”  insa...) sambata sau duminica, sau la diverse ocazii.
Tinerii din clasele sociale superioare au aratat surorilor si iubitelor  acest nou dans.
Cu toate acestea, tangoul era condamnat de politicieni si moralisti si va mai dura destul de multa vreme pana cand sa ajunga „fiul iubit al Buenos Aires-ului”.

15 ianuarie 2014

Imagine in oglinda, suflet oglindit - Luna Plina 16 ianuarie 2014





Girl before a Mirror by Pablo Picasso
Luna Plina pe axa Capricorn – Rac
16 ianuarie 2014

Imagine
Suflet
Oglinda
Oglindire

Imagine
Soare in Capricorn
Fiecare dintre noi avem o imagine despre sine. Iesim in lume cu imaginea pe care ne-am creat-o sau cu cea pe care si-au format-o altii despre noi. Ne ajuta sa ne integram in societate, sa jucam un anumit rol. Este ca o masca pe care o purtam zi de zi. Pentru unii e mai transparenta, pentru altii opaca, unora li se potriveste, pe altii ii transforma complet.

Suflet
Luna in Rac
In ziua de azi esti intrebat si vorbesti despre pozitia sociala, despre nivelul de cultura, despre starea materiala. Esti evaluat ca om in societate in functie de aceste criterii. Si sufletul? Subiectul este ocolit cu grija. Cosmetizat. Ascuns. Sufletul nu poate fi cantarit. Si totusi el este insasi esenta fiintei noastre. Radacina sentimentelor si creuzetul tuturor actiunilor noastre. Singurul cu care ne nastem si singurul important in ceasul mortii.

07 ianuarie 2014

Ingerul cazut - Venus retrograda in opozitie cu Lilith





Ingerul cazut
Iubire si dezamagire versus frustrare si razvratire

Venus retrograda in opozitie cu Lilith
Opozitie perfecta pe 7 ianuarie 2014
Efecte resimtite in primele 3 saptamani ale lunii ianuarie 2014

Ingerul isi puse capul in palme si planse. Lacrimile i se prelingeau pe obraji si se risipeau in neant. Aripile ii atarnau fara vlaga. Intuneric si frig. Fusese o parte din Iubirea lui Dumnezeu si se revoltase crezand ca poate zbura mai sus, tot mai sus. Nu-si cunoscuse propriul suflet si cazuse in abisul infinit al acestuia. Acum isi dadea seama ca fara Iubire, el nu mai putea zbura. Era dezamagit de el insusi. Iertarea il ocolea, aripile i se transformau incet, incet in nefiinta. Nemaifiind Lumina, ura Intunericul din inima sa. Fugise de Caldura, iar Frigul ii inghetase sufletul. Cazuse. Si nu se putea ierta.