15 aprilie 2014

Eclipsa de Luna in contextul Crucii Cosmice pe Semne Cardinale






Eclipsa de Luna (Luna Plina in apropierea Axei Nodurilor Lunare):

Soare in Berbec, in conjunctie Nodul Sud, in conjunctie cu Juno
Luna in Balanta, in conjunctie cu Nodul Nord, in conjunctie cu Vesta, Ceres, Spica
 


Crucea cosmica pe semne cardinale:


Pluto Rx in Capricorn

Mercur Uranus in Berbec
Jupiter in Rac
Marte Rx in Balanta



Ascendentul pe Rac:

Jupiter din Rac face parte atat din crucea cosmica pe semne cardinale, cat si un trigon la conjunctia Venus Neptun
Planeta guvernatoare a Ascendentului este tocmai Luna, vedeta zilei de azi.


Planetele personale si planetele grele ca si octave superioare ale acestora:

Mercur este in conjunctie cu octava sa superioara, Uranus
Venus este in conjunctie cu octava sa superioara, Neptun
Marte este in careu cu octava sa superioara, Pluton, dar ambele sunt retrograde


Configuratiile planetare actuale sunt deosebit de interesante. Uitandu-ma pe astrograma zilei de azi, mi-a venit ideea de ECHILIBRU. Dar nu echilibru inteles ca si liniste, pace interioara, ci echilibru ca nazuinta si munca perpetua de a incerca sa faci fata provocarilor vietii. ECHILIBRUL in lumea in care traim nu exista la modul perfect. Doar Dumnezeu poate produce echilibru, coreland individ cu individ, relatii sociale intre ele, organisme la nivel personal si global. Tinzand spre echilibru, noi, ca oameni, tindem de fapt spre Dumnezeire. Nu vom reusi insa singuri. Nu ne putem echilibra doar la nivel personal, ci si in raport cu cei de langa noi. ECHILIBRUL este afectat de gandurile, emotiile si actiunile noastre interioare, dar si de cele ale oamenilor cu care ne traim viata. 

Privind astrograma observam multiplele corelatii care exista intre planete. E ca si cum o inteligenta superioara le-a asezat in asa fel incat sa stea intr-un echilibru aproape perfect. Si atunci care ar fi problema, ati spune? Problema este ca noi ca indivizi nu suntem echilibrati, nici atunci cand venim pe acest pamant, nici prin evolutie. Daca e vreo hiba pe undeva, daca ceva nu merge, totul se prabuseste ca un joc de carti si ne loveste in punctul cel mai sensibil. 

Din punct de vedere astrologic sunt vizate in primul rand persoanele care au planete natale pe gradele 23 – 27 Berbec – Balanta (Eclipsa de Luna), in al doilea rand cei cu planete natale pe gradele 9 – 17 Berbec – Balanta (crucea cosmica pe semne cardinale), la modul general deci cei cu o axa natala Berbec – Balanta accentuata, si, largind si mai mult sfera de generalitate, cei cu axa Rac – Capricorn activata. 

Se va observa ceva concret la nivel individual doar daca sunt activate anumite grade specifice asadar. Ce anume? Asta depinde de ce planeta natala avem in punctele respective, ce aspecte face, in ce casa se afla. Ideea e ca acolo unde ne afecteaza tranzitele acestea pe natala, acolo se descarca toata energia zilelor astea. Aceasta energie nu e de speriat in sine, dar ea e foarte puternica, si desi pe cer e uniform distribuita, pe astrograma natala va cadea dezechilibrat fata de configuratia initiala, accectuandu-se un anumit punct sau altul unde se va elibera necontrolat. Noi trebuie sa incercam sa vedem in mod constient unde e dezechilibrul personal si sa actionam in vederea rezolvarii conflictelor iscate.

Am observat ca axa Berbec – Balanta este cea mai puternic afectata. Acolo se produce eclisa, acolo sunt bratele crucii pe semne cardinale activate (si) de planete personale. Provocarile vin la nivel relational. Ce fel de relatii: cele care tin de capacitatea sau incapacitatea noastra de a ne dezvalui emotiile (Eclipsa de Luna, care este si guvernatoarea Ascendentului) in iubire si dragoste (Luna este in casa 5, in Balanta, guvernata de Venus). Ce planeta este cel mai frumos aspectata acum? Venus! Doar prin iubire putem ajunge la ECHILIBRU cu cel de langa noi! Cum? Gestionand corect emotiile (Luna in Balanta), integrandu-le in natura fiintei noastre (Soare in Berbec) pe de o parte, constientizand ca in cuplu trebuie sa luptam impreuna, nu unul impotriva altuia (Mercur Uranus in Berbec in opozitie cu Marte in Balanta), si ca atunci cand suntem intr-o relatie ne transformam pentru a putea crea un ECHILIBRU plin de iubire numit DRAGOSTE, dar fara a ne pierde individualitatea (Pluton in Capricorn in opozitie cu Jupiter in Rac). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu