13 august 2015

Luna Noua in Leu - 14 august 2015




Elibarearea Focului din Sufletul nostru

 
Momentul de Luna Noua reprezinta intalnirea dintre Soare si Luna. Personalitate (Soare) contopita cu Suflet (Luna). Exprimare in exterior (Soare) a ceea ce simtim in interior (Luna). Afirmarea propriei personalitati izvorata din sensibilitate. Este un moment pentru noi inceputuri, privim spre noi orizonturi. Preaplinul din suflet se revarsa si se materializeaza in actiunile pe care le demaram acum. Tragem aer in piept si trecem la fapte.

Aceasta Luna Noua are loc la 21 de grade in Leu, semn de foc, guvernat de Soare. Sufletul devine o Flacara vie.  Simtim mai mult decat oricand nevoia de a ne afirma propria personalitate, de a trece la actiune. Suntem stapanii propriei vieti. Dorim sa fim apreciati, bagati in seama. Ne simtim importanti si plini de energie. Actionam cu pasiune, cu incredere in fortele proprii. E timpul pentru a straluci. Emotiile sunt exacerbate.
Soarele si Luna din Leu fac trigon la Uranus in miscare aparent retrograda din Berbec. Avem energia necesara pentru afirmarea de sine. Pe alocuri exista si dorinta de a fi originali, de a sparge barierele unor legi exterioare in care ne simtim ingraditi. Focul care exista in sufletul fiecaruia dintre noi isi gaseste propria modalitate de exprimare, si asta ne face pe fiecare dintre noi unici in felul nostru. Pune-ti intrebarea: cu ce sunt eu diferit? Ce aduc eu ca plus valoare in comunitatea din care fac parte? Pentru ce anume sunt eu apreciat in mod special? Si apoi treci la actiune si valorifica raspunsul pe care ti-l dai.
 
Pe de alta parte, Soarele si Luna din Leu fac careu la Saturn din Scorpion. Undeva acolo adanc ingropat in subconstient mai exista bariere, frici, piedici pe care ni le punem noi singuri. Da, sunt bun, dar sunt destul de bun? Ma iubeste lumea, dar ma iubeste cine trebuie? Elibereaza-te azi de toate fricile si capata mai multa incredere in tine! Semintele curajului plantate in aceste zile vor prinde radacini adanci.
 
Langa Soare si Luna se afla Venus in miscare aparent retrograda. Te iubeste lumea, dar te iubesti tu pe tine insuti? Te apreciezi indeajuns pentru a-ti valorifica intregul potential? Iubirea de sine prost inteleasa duce la orgoliu, dar fara iubire de sine frumos asumata suntem ca o floare care se usuca de la radacina. Iubindu-ne pe noi insine, primim un strop de dumnezeire in sufletul nostru. Dumnezeu este iubire. El nu-si intoarce niciodata fata de la noi, de ce am face noi acest lucru? Daca nu te iubesti si nu te poti aprecia tu pe tine insuti nu poti avea pretentia nici ca cel de langa tine sa o faca. Iubirea naste iubire. Incepe cu propriul tau suflet. Iubeste-ti focul interior si lumineaza apoi prin el vietile celor din jur.  
 
Pe astrograma momentului mai observam ca Jupiter si Mercur sunt in Fecioara. Avem capacitatea de a observa lucrurile obiectiv, rational, detaliat. E ca si cum Universul ne-ar pune la dispozitie un laborator de studiu pentru a observa Focul Sufletului nostru. E greu sa mentinem un echilibru intre toate informatiile care ni se ofera acum, ne punem tot felul de intrebari si exista tendinta sa fim prea visatori (Mercur in Fecioara in opozitie cu Neptun in miscare aparent retrograda din Pesti).
 
Luna Noua are loc pe casa 8. Pe de alta parte, pe casa intai este Pluton miscare aparent retrograda in trigon cu Mercur aflat tot in casa 8. Focul din Leu arde puternic, dar ne parjoleste pe interior, puternic, ca o valvataie.  Nevoia de schimbare, de recristalizare este puternica. Este un foc creator de viata. Este un foc care ne elibereaza din cusca pe care ne-am creat-o noi insine in interior. Este un foc de constientizare, ne da lumina necasara de a lua viata in piept.
 
Observam asadar ca focul exista in noi insine (Soare, Luna, Venus, Marte in Leu). Trebuie doar sa ne eliberam de frici, sa ne iertam pe noi insine (Luna Noua in Leu in careu cu Saturn din Scorpion) pentru a putea ajunge sa ne iubim asa cum suntem (Venus in miscare aparent retrograda in conjunctie cu Luna Noua).  Avem curajul necesar (Marte in Leu, in sextil cu Nodul Nord din Balanta) si intelepciunea la indemana (Mercur in Fecioara in trigon cu Pluton miscare aparent retrograda in Capricorn), trebuie sa trecem la actiune si sa eliberam focul sufletului nostru din noi insine, sa nu mai fim proprii nostri prizonieri.
 
Focul sufletesc arde pentru fiecare in parte diferit. In functie de Ascendent, si astfel de casa in care cade aceasta Luna noua din Leu putem trasa doar directii generale de interpretare.
Berbec, casa 5: dragoste, creativitate, copii, divertisment, arta
Taur, casa 4: casa, familie, copilarie, trecut, mama, viata privata
Gemeni, casa 3: comunicare, studiu, calatorii scurte, informatii, frati, vecini
Rac, casa 2: bani, siguranta, securitate materiala, achizitii, terenuri
Leu, casa 1: propria persoana, vointa, ambitie, personalitate, afirmare, curaj
Fecioara, casa 12: mister, taine, secrete, sanatate, subconstient, presimtiri
Balanta, casa 11: prieteni, relatii sociale, lume, planuri de viitor, dorinte, sperante, publicitate
Scorpion, casa 10: cariera, reputatia, faima, realizari profesionale, societatea
Sagetator, casa 9: calatorii lungi, studii inalte, spiritualitate, maturizare, evolutie
Capricorn, casa 8: transformari, schimbari, banii altora sau de la altii, sexualitate, renastere
Varsator, casa 7: cuplu, casnicie, relatii cu acte, partenerul de viata, asocieri
Pesti, casa 6: munca, sanatate, serviciu, rutina, obiceiuri, organizare
Picturi de Tomasz Alen Kopera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu