09 iunie 2016

Opozitia Mercur in Taur – Marte Rx in Scorpion



„Există o legendă despre o pasăre care cântă o singură dată în viaţă, mai dulce decât orice altă vietate de pe faţa pământului. Din momentul în care îşi părăseşte cuibul, caută un copac cu spini şi nu-şi găseşte odihna până nu-l află. Apoi, cântând printre ramurile sălbatice, ea se aruncă singură în spinul cel mai lung şi mai ascuţit. Şi, în extazul morţii, ea se înalţă deasupra propriei agonii, scoţând un tril mai dulce decât al privighetorii sau al ciocârliei. Un cântec al cărui preţ suprem este însăşi existenţa. Întreaga lume înmărmureşte ascultându-l şi Dumnezeu în paradisul său zâmbeşte. Pentru că ceea ce este mai bun în viaţa noastră se obţine numai cu preţul unei dureri existenţiale… Ori cel puţin aşa spune legenda”
(Colleen McCullough – “Pasarea Spin”)

Pe data de 9 iunie 2016 are loc opozitia Mercur - Marte la gradul 25 pe axa Taur-Scorpion. Daca luam in considerare un orb de 5 grade, aceasta opozitie ne influenteaza in perioada 6 - 13 iunie.

Mercur in Taur ne face organizati, disciplinati, linistiti, calmi. Gandim practic si pe termen lung. Operatiunile financiare, materiale, practice, ne ocupa gandurile.

Marte in Scorpion reliefeaza emotii si dorinte profunde, puternice. Energia se manifesta in special la nivel psihic, interior. Fiind si in miscare aparent retrograda, actiunile sunt discrete, secrete, la nivel subtil, avand uneori nuante oculte.

Sunt puse fata in fata astfel gandurile practice cu dorintele profunde. Banii si posesiunile materiale vis-a-vis de acoperirea unor trauma interioare care te imping catre  acumularile fizice.

Nu este o situatie comoda, ci un punct de cotitura. Sa vedem de unde au pornit toate acestea.

Atunci cand studiem un aspect astrologic ar fi bine sa-l raportam la ciclul planetar din care face parte. Un ciclu incepe de la conjunctia dintre cele doua planete si se sfarseste la urmatoarea conjunctie dintre ele. Toate aspectele care se formeaza intre aceste doua momente nu sunt decat pasi pentru indeplinirea drumului inceput.


Acest ciclu a inceput pe 16 iulie 2015, la gradul 14 Rac. Planeta guvernatoare a acestei zodii este Luna: emotiile noastre, copilaria, mama, feminitatea. Racului ii corespunde Casa 4: caminul, familia, teritoriile natale. Mercur, asa cum am vazut, sunt gandurile, Marte, actiunile noastre. Sintetizand, acest ciclu Mercur - Marte in care ne aflam presupune luarea unei decizii cu privire la casa sau caminul nostru pe baza unor emotii profunde.

Intre 6 - 13 iunie 2016, odata cu opozitia Mercur – Marte, ne aflam exact la mijlocul ciclului mai inainte mentionat. Pana acum s-au acumulat idei, au avut loc diverse evenimente Acum trebuie sa luam o hotarare, sa ne desprindem de trecut cu adevarat. Nu este usor. Mercur abia si-a depasit cilclul retrogradarii. Marte este inca in miscare aparent rerograda. Gandirea noastra este practica si hotarata, dar mult prea mercantila. Am dori din tot sufletul sa luam o hotarare, dar asta inseamna sa trecem peste anumite rani interioare care nu s-au vindecat inca. Rational stim ce vrem dar pentru a realiza acest lucru trebuie sa ne dam seama “de ce?”. Iar tunci cand intelegem, vedem cu o luciditate rara ca nu dorim de fapt bani, avere, case, lucruri, ci o familie, confort interior. Ce faci? Ce alegi? Esti exact la jumatatea drumului, decizia iti apartine.

Pentru a ilustra aspectele astrologice ale acestor zile am ales romanul si filmul “Pasarea Spin”. O frumoasa poveste de dragoste, veti spune. Soare in conjunctie cu Venus in Gemeni. Multiple rasturnari de situatie – crucile cosmic pe semne mobile de care am vorbit in articolul anterior. Un el (Ralph) si o ea (Meggie) care se iubesc toata viata, indiferent de greutatile prin care trec. 

De ce a avut atat de mult succes aceasta poveste? Romane si filme de dragoste sunt cu miile. Conjunctia Soare Venus in Gemeni este in fiecare an. Luna Noua in Gemeni de asemenea.
Cartea “Pasarea Spin” are la baza de fapt lupta pentru un domeniu intins si valoros din Australia: Drogheda. Opozitia Mercur - Marte. Daca acesta nu ar fi existat, restul nu s-ar fi povestit. Domeniul apartine unei femei in varsta, fara mostenitori directi. Ralph este un preot catolic. Ar putea avansa in functie daca pune mana pe pamant in numele bisericii. Meggie face parte din rudele indepartate si sarace care vin sa locuiasca la ferma, cu speranta ca ar putea sa o mosteneansca intr-o buna zi. Pamantul ii dezbina si ii invrajbeste pe toti. De fapt fiecare personaj din roman are vechi rani interioare, iar pamantul ar fi un instrument pentru a se razbuna. In definitiv nimeni nu doreste ferma in sine pentru el si in final nimeni nu obtine nimic.

La prima vedere Meggie, fata de la tara obisnuita cu munca si care apreciaza valorile traditionale este o metafora pentru Mercur in Taur. Ralph, preotul care nu poate renunta la vocatia sa si da mereu inapoi in fata iubirii este Marte Rx in Scorpion. Sau tocmai invers, Meggie este cea care dovedeste tarie de caracter, cea care renunta la tot pentru iubirea sa, cea care sufera in tacere ani de zile, cea care se razbuna in final – Marte Rx in Scorpion. Ralph doreste pamantul doar pentru a putea avansa in ierarhie si pentru el functia si valorile materiale primeaza in fata dragostei - Mercur in Taur. De fapt relatia dintre ei este una de tip Mercur in Taur in opozitie cu Marte Rx in Scorpion, cele doua personaje penduland pe rand intre cele doua extreme. Reactie si contrareactie. Iubire si razbunare. Acumulare si renuntare. Toate aceste sentimente extrem de profunde si intime, aflate sub presiunea concreta a factorilor materiali exteriori. A avea nimic si a renunta la tot. A-ti da seama intr-un final, cu o luciditate scorpionica extraordinara ca nu poti inmagazina sentimente la fel cum faci acest lucru cu banii. A realiza, dupa ce ai obtinut ce ti-ai propus, ca de fapt in viata alte lucruri sunt mai importante.
 
"Abia daca mai simtea durerea, atat era de concentrat asupra bratelor lui Meggie care-l imbratisau, asupra felului cum isi odihnea capul pe pieptul ei. Reusi sa se intoarca pana ii intalni ochii si o privi intens. Incerca sa-i spuna "Iarta-ma", dar vazu ca fusese de mult iertat. Ea stia ca luase ce fusese mai bun in el. Apoi mai dori sa spuna ceva, atat de bine, atat de potrivit, incat ea sa fie pentru tot restul vietii consolata, dar intelese ca nici acest lucru nu era necesar. Oricat de grea ar fi fost povara, ea o putea duce. Asa ca inchise ochii si i se abandona, incercand sa gaseasca pentru ultima data uitarea in bratele lui Meggie."
(Colleen McCullough – “Pasarea Spin”)


P.S. Colleen McCullough, cea care a scris romanul “Pasarea Spin”, are Soarele in Gemeni si Mercur in Taur in opozitie cu Marte Rx in Scorpion in astrograma natala. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu