12 decembrie 2013

Saturn trigon Jupiter - Invatam sa daruim






Trigon exact pe 13 dec 2013 la gradul 18 Scorpion Rac

Cand auzim de Jupiter, gandul ne duce automat la daruri si ne asteptam sa primim ceva. Trigonul este un aspect benefic si ar trebui sa ne ofere si el lucrurile in mod usor. Dar Saturn este invatatorul, cel care ne trage de maneca si ne atentioneaza cand gresim, ne arata ca doar prin munca putem construi in mod durabil. Sa nu ne asteptam asadar ca acest aspect “sa ne bage lucrurile in traista” sau “sa ne pice ceva de sus”. Daca am constientizat ca doar lucrand in mod sustinut putem obtine ceva valoros, atunci da, putem culege roadele. Daca nu, doar o sa ne plangem de mila din cauza faptului ca destinul, desi ar trebui sa fie generos cu noi, ne ocoleste.



Saturn vine si ne mai invata un lucru. Stim ca Jupiter este planeta generozitatii. Dar pentru a primi, trebuie intai sa stim sa daruim. Daca nu ne deschidem noi intai prin generozitate, aceasta nu se va putea intoarce la noi. Sa ne facem astfel calculele asa: ce am dat eu vietii si celor din jur, ca acum sa merit sa fiu rasplatit? Ce imi ramane de construit si de valorificat in continuare? Raspunsul este diferit in functie de fiecare persoana, trigonul Saturn Jupiter concretizandu-se sau nu in raport de acest lucru.


Saturn in Scorpion si Jupiter in Rac implinesc acest trigon de 3 ori, din cauza retrogradarilor celor doua planete. Noi suntem acum in cea de-a doua faza. Dar sa le luam pe rand.


 
      1)    Saturn trigon Jupiter

Trigon exact pe 17 iulie 2013, la gradul 4 Scorpion Rac

Jupiter si Saturn fac parte, alaturi de Neptun, dintr-un Trigon Regal pe semne de apa. A fost momentul in care puteam incepe sa invatam o lectie de viata importanta (Saturn e langa Nodul Nord in Scorpion), timpul sa actionam, sa construim (Jupiter e conjunct cu Marte si langa Mercur in Rac), sa ne facem planul de ansamblu sau sa intuim ceea ce ne ofera viata (Neptun in Pesti). Jupiter si Saturn sunt ambele in miscare directa, astfel incat potentialul trigonului e la nivel maxim.



      2)   Saturn trigon Jupiter retrograd
 
Trigon exact pe 13 dec 2013 la gradul 18 Scorpion Rac

In acest moment Jupiter este retrograd, iar Saturn direct.
Saturn direct vine sa ne ajute sa invatam lectia generozitatii pomenita mai sus. Suntem oare capabili sa acceptam ca trebuie sa daruim din ce avem si celor din jur (Jupiter retrograd) sau vom tine cu dintii de interesele proprii (Jupiter careu Uranus din Berbec), vom incerca sa iesim noi insine in fata (Jupiter va forma un careu cu Marte din Balanta spre sfarsitul lunii decembrie), fiind hotarati sa rezistam la schimbare (Jupiter opozitie Pluto in Capricorn)?


 
             3)  Saturn retrograd trigon Jupiter

Trigon exact pe 24 mai 2014 la gradul 18 Scorpion Rac

Luna mai a anului viitor va veni cu raspunsul, in functie de actiunile asumate acum. Jupiter e in miscare directa, asa incat, da, vom primi rasplata. Dar atentie!, vom primi ceea ce meritam (Saturn e retrograd). Daca am muncit indeajuns si am invatat lectiile saturniene, atunci vom fi reusit sa construim o mare parte din ceea ce ne-am propus. Daca nu, se va darama totul ca un castel de nisip. Observam ca acest trigon (din 24 mai 2014)  se implineste tot la gradul 18 Scorpion – Rac, ca si cel din 13 decembrie 2013 : dupa fapta si rasplata. In plus, cu numai o luna in urma (aprilie 2014) vom fi dat piept cu momentul de maxim al crucii cosmice pe semne cardinale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu