04 decembrie 2013

Tentatii si ispite la nivel emotional





5 – 6 decembrie 2013
 
Luna in conjunctie cu Venus in Capricorn
in opozitie cu
Lilith in conjunctie cu Jupiter retrograd in Rac


Luna, Venus si Lilith reprezinta trei principii feminine si emotionale care vin sa ne testeze limitele in aceste zile. Luna si Venus se intalnesc in Capricorn si pun accentul pe sentimentele stabile si pe construirea unei relatii durabile. Lilith, alaturi de Jupiter retrograd, in Rac, trezeste in sufletul nostru frici, activeaza instinctele si ne supune tentatiilor de tot felul. Conjunctia Luna Venus e in opozitie cu cea formata de Lilith si Jupiter retrograd: avem astfel, fata in fata, pe pozitii de forta, sentimentele stabile si caldute cu emotiile violente si ispitele fierbinti. Care este calea de urmat? Spre ce tindem sa ne indreptam?


In astrologie, ca si in viata, consideram ca fiind “bun” un lucru clar, bine delimitat, care evolueaza linistit pe un drum cunoscut si sigur. “Rau” este ceea ce vine sa ne perturbe viata calma, cotidiana, ceea ce ne aduce provocari si ne impinge la schimbari. Conform acestei idei, conjunctia Luna – Venus este “cea buna”, este arhetipul femeii ca mama si iubita, a dragostei durabile pe care te poti baza. Conjunctia Lilith – Jupiter este “cea rea”: partea intunecata din noi, femeia demonica, sfidatoare si independenta, iubirea “oarba” ce ne da viata peste cap. Cand aceste doua principii se afla in opozitie, tindem in mod automat sa tinem partea “binelui” si sa dam vina pe “rau”. Totusi, sa incercam sa vedem lucrurile din ambele puncte de vedere asa incat sa folosim pozitiv energia rezultata. 

Lilith vine intr-adevar cu tentatii, scoate la suprafata partea noastra intunecata si neimblanzita, dar prin pozitia sa in Rac ne ofera posibilitatea de a ne confrunta cu emotiile ascunse si cu traumele adanci din noi insine. Acest eveniment este dureros si greu de infruntat, dar odata asumat si corect inteles, rezolva lucrurile pe termen lung: Lilith si Jupiter sunt in trigon cu Saturn din Scorpion, Saturn fiind tocmai guvernatorul Capricornului, unde se afla conjunctia Venus – Luna.

Ce trebuie sa intelegem din toate acestea? Emotional si sufleteste suntem acum bulversati, primim propuneri interesante, dar care pot ascunde intentii dubioase. Sau poate simtim  ca nu mai suntem multumiti de noi insine. Dar tot acest zbucium poate sa ne ofere sansa de a ne curata la nivel energetic, inlaturand din viata noastra tot “raul” care iese acum la suprafata. Pentru acest lucru trebuie sa iesim din zona noastra de confort, sa fim gata sa riscam, dar sa o facem in cunostinta de cauza, sa nu ne lasam doar pacaliti de altii sau sa ne mintim noi insine.

N.B.: Astrograma este calculata pentru momentul conjunctiei Venus - Luna.


Horoscop
 
Daca aveti Ascendentul sau Soarele in:

Berbec
O propunere sau o idee interesanta sau incitanta pentru casa sau familie. Primiti sustinere materiala si de la altii, dar trebuie sa faceti sacrificii la nivel de cariera sau imagine publica.

Taur
Provocari la nivel de comunicare, tindeti sa va implicati mai mult decat de obicei in discutii si drumuri scurte, dar va faceti cu aceasta ocazie relatii pe termen lung. Trebuie insa sa fiti mai deschisi catre ideile celor din jur.

Gemeni
Fiti atenti in ce cheltuieli va bagati. Sunteti tentati mai mult ca de obicei sa dati banii pe lucruri de care nu aveti neaparata nevoie. Incercati mai degraba sa investiti in munca de zi cu zi. Rezultatele se vor vedea in timp.

Rac
simtiti ca relatia in care sunteti implicat sau evolutia acesteia nu va mai multumeste. Asumati-va responsabilitatea unei discutii serioase. Doar eliminand toate neintelegerile sau frustrarile se poate construi pe termen lung.

Leu
Te simti stresat sau epuizat. Toata lumea trage de tine la serviciu sau pentru tot felul de lucruri marunte. Gaseste-ti linistea in familie, aici iti poti gasi implinirea pe termen lung.

Fecioara
Prietenii si relatiile sociale iti solicita tot mai mult atentia si vin cu propuneri interesante. Nu te simti in siguranta si tinzi sa te refugiezi langa cei pe care ii iubesti. Poate ca ar fi bine sa iei in considerare si ideile celor din jur.

Balanta
Primesti propuneri tentante la nivel de cariera. Te-ai obisnuit insa prea mult cu actualul stil de viata si iti vine greu sa iesi din “carapace”. Studiaza cu atentie aceste propuneri, nu te lasa doar amagit, si poti obtine beneficii materiale in timp.

Scorpion
Poate ca este timpul pentru o noua maturizare la nivel spiritual. Vin catre tine ocazii de a invata ceva nou sau de a calatori. Nu fi rigid si nu tine doar la parerile proprii.

Sagetator
Este posibil sa ti se ofere o suma de bani sau vine o propunere de afaceri. Sau esti atras de o idee mai ciudata. Fii foarte atent ce se ascunde in spatele acestor lucruri! Daca tu esti corect, nu inseamna ca si altii sunt la fel.

Capricorn
Partenerul de relatie vine cu o propunere tentanta, dar tu nu o consideri la fel de interesanta, ci mai mult te sperie ideea respectiva. Discutii in contradictoriu in cuplu. Cere sfatul prietenilor sau unei persoane obiective.

Varsator
Colegii de serviciu discuta despre noi oportunitati in colectivul de munca, dar nu aveti prea multa incredere in ei sau considerati ca stiti mai bine cum stau lucrurile. Fiti totusi atenti la ideile lor, va pot ajuta in cariera.

Pesti
Propuneri tentante la nivel amoros. Fisti insa atenti la sfaturile prietenilor. Cel mai bine ar fi sa va implicati intr-o activitate creativa sau sa va ganditi unde va poate duce iubirea actuala pe termen lung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu