28 aprilie 2014

Eclipsa de Soare - In ochiul furtunii (29 aprilie 2014)







Furtuna – Crucea cosmica pe semne cardinale


Este liniste. Doar o boare de aer la inceput. Si apoi, din senin, ceva se schimba. O frunza e dusa de curent. Praf care incepe sa se ridice. Ramurile copacilor se misca in ritmul vantului. Lumina scade. Oamenii grabesc pasul, pentru a ajunge mai repede acolo unde isi doresc.
Vantul creste in intensitate. Frunzele si praful sunt ridicate in aer si prinse in adevarate vartejuri. Copacii se indoaie. Aerul devine irespirabil. Oamenii abia se mai pot tine pe picioare. Cauta adapost pentru a nu fi luati pe sus.
E data alarma generala. Toata lumea e panicata. Oare ma va afecta si pe mine? Oare furtuna va lovi si casa mea? Trebuie sa ma ascund intr-o cladire sau sa ma sui in masina si sa ma duc intr-o regiune mai sigura?
Si apoi se dezlantuie furtuna...
Regiunea, casele, oamenii si vietile lor vor suferi mari schimbari, vor fi pusi in fata unor decizii, vor tine piept fortelor naturii.

Ochiul furtunii – Eclipsa de Soare in Taur

In mjlocul furtunii exista un loc magic. Explicabil din punct de vedere stiintific prin circulatia curentilor de aer. Magic pentru cei care se nimeresc acolo, pentru ca nu simt efectele distructive ale naturii scapate de sub control. Pe cata nebunie e in jur, pe atat de liniste e in acel punct. Ce fenomen extraordinar: un calm perfect creat de vuietul din jur! Cei ce nimeresc exact in ochiul furtunii sunt norocosi: sunt la adapost. Si pot urmari pe viu un fenomen meteorologic deosebit. Vor trai si vor povesti toata viata de acum inainte aceasta experienta prin care au trecut.
 

Din punct de vedere astrologic, Eclipsa de Soare in contextul crucii cosmice pe semne cardinale din 29 aprilie 2014 se aseamana cu metafora ochiului furtunii.
 
Furtuna este crucea cosmica pe semne cardinale care isi face simtite efectele de mai bine de o luna incoace. 

Asa cum o furtuna afecteaza o anumita regiune, un anumit teritoriu, tot asa si aceste tranzite astrologice au afectat anumite persoane, si anume cei cu o amprenta in astrograma personala pe semne cardinale: Berbec, Rac, Balanta, Capricorn. Mai concret, centrul furtunii are ca si corespondenta gradele astrologice 8 – 18 ale acestor zodii (miezul furtunii fiind gradul 13). Cei afectati au simtit cu siguranta efectele in aceasta luna. In functie de planetele natale si de casele tranzitate, presiunea s-a pus la nivel mental, decizional, afectiv, emotional, etc. S-a tot discutat si putem observa deja ce ne-a adus aceasta perioada in viata noastra, cum ne-a “luat pe sus” furtuna.

Eclipsa de Soare e ochiul furtunii.

E parte din furtuna, din aceasta perioada, dar e altceva, e de alta factura decat crucea cosmica pe semne cardinale. Din punct de vedere astrologic e greu de integrat si de corelat notiunea de Eclipsa de Soare in contextul crucii cosmice pe semne cardinale. Uitandu-ne la metafora “ochiul furtunii”, lucrurile capata sens. E momentul de calm intr-o nebunie generala. 

Ce este o Eclipsa de Soare?
Soarele si Luna se intalnesc (conjunctie, Luna Noua), iar Luna se interpune perfect intre Pamant si Soare, astfel incat ii acopera acestuia din urma stralucirea, ii “blocheaza razele”.

Eclipsa de Soare din 29 aprilie 2014 are loc la gradul 8 Taur, semn de pamant, fix. Sunt aduse in prim plan valorile si resursele personale, este accentuat simtul securitatii. 

Alaturi de Soare si Luna este Mercur, la gradul 12 Taur, in sextil cu Jupiter in Rac si in trigon cu Pluto in Capricorn. Este momentul sa constientizam care dintre aceste valori de mai sus sunt importante pentru noi, pe ce punem pret in viata noastra, de ce avem nevoie in mod concret pentru a ne gasi linistea. 

Observam ca mult comentata cruce cosmica pe semne cardinale reliefeaza axele Berbec-Balanta si Rac-Capricorn, deci acolo e furtuna. Axa Berbec –Balanta ramane pe tensiune, desi punctul de maxim este deocamdata depasit. 

Insa Soarele, Luna si Mercur sunt in Taur si mediaza axa Rac-Capricorn. Deci Eclipsa e ochiul furtunii.
Avem linistea si calmul pe pamant: Eclipsa trigon Pluto in Capricorn.
Avem capacitatea de a intelege si de a aprecia la adevarata valoare acest moment: Mercur trigon Pluto in Capricorn, sextil Jupiter in Rac.
Avem momentul de magie sau atingerea divina: Eclisa sextil Neptun.

Ne este frica de Eclipsa? Da.
Este un sentiment normal. Ne este frica de un lucru pe care nu-l intelegem foarte bine, de ceva necunoscut. Soarele ramane fara lumina in miezul zilei. Suntem in mijlocul furtunii in definitiv.

Ar trebui sa ne fie frica de Eclipsa? Nu.
Odata ce intelegem fenomenul astronomic, stim ca lumina va reveni. Meteorologic, stim ca suntem norocosi ca desi suntem prinsi de furtuna, suntem in ochiul ei, protejati. Astrologic, e timpul sa realizam ca acum putem vedea clar lucrurile intr-o anumita directie, ca trebuie sa valorificam sansa pe care ne-o ofera viata acum. 

La ce se refera aceasta sansa? Putem intelege si rezolva, media, in mod practic  conflictul adus de opozitia Jupiter – Pluto de mai bine de un an in viata noastra. La nivel concret, individual, concluziile pot fi trase doar in functie de astrograma natala personala. Uitati-va in primul rand ce case si ce planete personale afecteaza aceasta opozitie in tranzit. Acolo e problema care trebuie rezolvata. Furtuna. Apoi vedeti exact in ce casa este si ce planeta natala afecteaza Eclipsa. Acolo e sansa de rezolvare. Ochiul Furtunii.

Fiti atenti la urmatorul lucru: asa cum o furtuna nu afecteaza decat o regiune, tot asa aceasta opozitie nu afecteaza decat pe cei direct vizati de acest tranzit. Mai mult, ochiul furtunii, efectele Eclipsei, sansa, se va vedea in mod concret la persoanele care au in astrograma natala o planeta personala la gradele 5 – 10 Taur. Doar aceste persoane sunt propriu-zis in ochiul furtunii, acesti oameni vor fi marcati in mod direct de efectele acestei eclipse. Pentru ceilalti e doar o sansa de a nuanta alte aspecte, de a intelege anumite lucruri despre viata lor, dar la un nivel mai general.

Cu totii trebuie sa ne dam seama acum ce e cu adevarat valoros in viata noastra, cei vizati in mod direct de Eclipsa insa pot crea ei insisi aceasta valoare!



Un comentariu: