26 aprilie 2014

Gradina Sufletului nostru




Mercur conjunct Soare in Taur
Venus si Luna in Pesti in trigon cu Saturn Rx in Scorpion

E timpul sa ne dam seama cine si ce conteaza in viata noastra


In ultimul timp am fost cam bulversati. Febra sarbatorilor, grijile cotidiene, certuri marunte, nervi iritati, discutii in contradictoriu, intrebari fara raspuns, framantari interioare, asteptari neacoperite in realitate (crucea cosmica pe semne cardinale).

Zilele acestea aspectele se mai detensioneaza si e timpul sa tragem cateva concluzii. Intelegem de ce noi sau altii am reactionat intr-un anumit fel, ce dorim de fapt de la cei din jur sau de la noi insine. Invatam din nou sa apreciem si sa iubim ceva sau pe cineva caruia nu i-am dat prea multa importanta sau atentie. Devenim mai intelepti, dandu-ne seama ca iubirea si fericirea nu e formata din lucruri mari si extraordinare, ci din chestii marunte, dar care conteaza. Un om sau un sentiment nu e perfect, dar te poate face fericit daca investesti in mod constant munca si respect in relatia respectiva. Pacea interioara e cea care conteaza, nu efervescenta noutatii.

O gradina nu e valoroasa pentru proprietarul ei datorita orgoliului de a avea o floare perfecta, ci prin sutele de flori imperfecte, dar ingrijite cu dragoste. Stim sa-i gasim frumusetea in fiecare anotimp, apreciem fiecare planta pentru ceva-ul ei anume. Aveti grija si cultivati cu atentie Gradina Sufletului vostru. Sa ne intoarcem acasa in inima noastra.

Imagine: Edouard Manet - Gradina mea (1881)

Un comentariu: