30 aprilie 2014

La ce te gandesti ? Mercur in Taur



In ultimul timp influentele astrale ale planetei Mercur ne-au cam pus pe ganduri. Aflandu-se in zodia Taur, pamant fix, ideile noastre tind mai mult catre lucruri practice, dorim sa valorificam in mod concret anumite planuri sau incercam sa ne dam seama cam cat “face” persoana si viata noastra. Luna plina din 29 aprilie, chiar langa Mercur, a reliefat si mai mult aceste dorinte si nevoi.
Veronica Veronese
Am ales sa ilustrez aspectele pe care le face Mercur cu alte planete in aceasta perioada cu tablourile lui Dante Gabriel Rossetti (12 mai 1828 – 9 aprilie 1882).  Poet si pictor prerafaelit, el picteaza in general femei, dar nu in ipostaze senzuale, nici nu le surprinde in actiuni obisnuite de zi cu zi. Picturile sale te fac sa-ti pui intrebarea: “Oare la ce se gandeste oare?” Vezi clar ca pe chipul acestor femei se oglindeste o idee, o hotarare, un vis sau o emotie. Pictorul are in astrograma natala Soarele, Mercur si Luna in Taur.

Mercur conjunct Soare in Taur
25 aprilie
Gandurile si ideile sunt indreptate in special asupra propriei persoane, ego-ul este puternic, incercam sa ne analizam si sa vedem ce putem face prin forte proprii.
Monna Pomona

Mercur in Taur sextil Neptun in Pesti
26 aprilie
Gandirea este intuitiva, suntem visatori si sensibili. Activitatile artistice si literare sunt favorizate.
Reverie

Mercur  in Taur trigon Pluto Rx in Capricorn
29 aprilie
Creste capacitatea de investigatie interioara, au loc conversatii revelatoare, se pot pune la punct anumite strategii. Putere deosebita a cuvantului si a gandului. Ne gandim ce anume putem transforma, in sensul de revalorificare practica, in interiorul nostru.
Water Willow

Mercur conjunct Luna in Taur
29 aprilie
Constientizarea emotiilor, dorinta de a vorbi despre problemele sufletesti.
Joli Coeur

Mercur  in Taur sextil Jupiter in Rac
30 aprilie
Gandire pozitiva, optimism, expansiune a ideilor. Dar si conectare la Divinitate, rugaciune, meditatie.
Beata Beatrix

Mercur in Taur sextil Chiron in Pesti
1 mai
Capacitate de vindecare a ranilor interioare prin cuvinte. Vorbiti cu cineva despre ce va doare sau fiti alaturi de cineva care are nevoie de sprijin.
Aurea Catena

Mercur  in Taur opozitie Saturn Rx in Scorpion
2 mai
Critica si autocritica interioara. Vechi tensiuni inconstiente si nerezolvate ies la iveala. Esti pus fata in fata cu asumarea responsabilitatilor. Te simti blocat sau intarziat pentru moment.
Lady Lilith

Nu uitati ca in aceasta perioada, Mercur fiind in zodia de pamant a Taurului va poate ajuta sa va concretizati in mod practic mai usor ideile.  Odata fixate, planurile si tot ce se implementeaza acum prind radacini puternice. Nu va dovediti insa inflexibili sau prea rigizi, fiti deschisi la schimbare sau catre ideile altora.
The Blue Dress

2 comentarii:

  1. Lovely to study and think through the specifics of these combinations of Taurus energy ! It's a wonderful birthday week for you.

    RăspundețiȘtergere