03 ianuarie 2016

Marte in Scorpion - Razbunarea pamantului



Mel Gibson in "Braveheart" (1995)
In data de 3  ianuarie 2016, ora 16:33, Marte intra in semnul Scorpionului si va ramane aici, intr-o prima faza, pana pe 6 martie 2016.

Marte  este o planeta de foc, energica, voluntara, greu de stapanit, expansiva, extrovertita.  Scorpionul este un semn de apa, profund, psihologic, misterios, neiertator, introvertit.

Marte in Scorpion. Contradictie in termeni sau alchimie pura la nivel energetic? Sa nu uitam insa ca Marte este guvernatorul traditional al Scorpionului. Forta interioara extrem de profunda si de penetranta.

La nivel personal, dorintele si pulsiunile interioare cresc, intervin anumite probleme de constiinta pe care ni le punem.

La nivel relational, creste pasiunea, actele ce tin de iubire devin posesive, mistuitoare si obsesive.

La nivel social, masele de oameni pun pasiune si energie in ceea ce fac, se leaga aliante secrete.

Uitandu-ne pe astrograma momentului in care Marte intra in Scorpion, apele par cam agitate. Careuri puternice impanzesc harta astrala:

Marte in Scorpion – Mercur in Varsator
Soare Pluto in Capricorn – Uranus in Berbec
Venus Saturn in Sagetator – Neptun in Pesti

Lucrurile nu par prea favorabile.
In acest moment, asa cum clar vedem pe astrograma, avem nevoie de putina ordine. Iar Marte acum va face ordinea necesara! Intre 3 ianuarie si 6 martie, atata timp cat sta in Scorpion, va forma aspecte benefice cu planete sociale si planete grele si va media astfel probleme mai vechi:

-          sextil la Pluto, pe 3 februarie, mediind careul Pluto in Capricorn – Uranus in Berbec
-          trigon la Chiron pe 9 februarie, mediind careul Saturn in Sagetator – Chiron in Pesti
-          sextil la Jupiter pe 14 februarie, dand energie Destinului
-          trigon la Neptun pe 17 ianuarie, mediind careul Saturn in Sagetator – Neptun in Pesti

Si care-i treaba cu “pamantul” amintit in titlul acestui articol? Marte, asa cum am vazut, e planeta de foc, iar Scorpionul e semn de apa. Dar celelalte planete guvernatoare de semne de foc sunt in semne de pamant: Soarele in Capricorn, Jupiter in Fecioara. Iar Pluto, guvernatorul Scorpionului este, de asemenea, in Capricorn. Tot in Capricorn vor intra in curand si Mercur in mers aparent retrograd si apoi Venus. Toata energia martiana scorpionica se varsa prin sextile in semne de pamant (Fecioara si Capricorn), filtrate prin energia emotionala a semnelor de apa: Scorpion (unde e Marte), Pesti (prin trigonul ce se va forma la Neptun), Rac (prin conjunctia lui Marte cu Luna pe care o observam pe astrograma momentului initial).

Mel Gibson in "The Patriot" (2000)
Haideti sa ne aparam si sa ne razbunam pamantul si valorile noastre traditionale. E un indemn la actiune, atat personal, cat si social, de a ne reintoarce la glie, la traditii. Pe aici nu se trece! E tara mea, pamantul meu, familia mea!

Am vazut mai sus ce inseamna strict Marte in Scorpion. Legand aceasta notiune de restul contextului astral al momentului putem nuanta.

La nivel personal, actionam pentru familie, casa, pamant, fie ca le aparam pe cele deja existente, fie ca ne gandim serios sa punem noi baze in aceste domenii.

La nivel relational, dorim ca parteneriatul in care suntem sa devina unul legal, sa gasim un partener statornic daca suntem singuri, sau sa construim impreuna cu partenerul, prin orice mijloace.

La nivel social, intervin crize, discutii, actiuni, pentru apararea teritoriilor si a natiunilor traditionale.

Este asadar la o prima privire si cel putin deocamdata o sansa de a lupta cu pasiune pentru ceva ce construiesti, o sansa de a apara granitele actuale sau de a razbuna probleme materiale mai vechi.

Mel Gibson in "Hamlet" (1990)

Pe parcursul timpului insa, lucrurile se vor complica:
-          Mercur va fi in miscare aparent retrograda de patru ori in acest an, in semne de pamant.
-          Jupiter va intra in miscare aparent retrograda in Fecioara pe 8 ianuarie
-          Marte va intra si el in miscare aparent retrograda pe 17 aprilie si va reintra in Scorpion pe 27 mai, ramanand aici pana pe 2 august, pentru a incheia treburile incepute in 3 ianuarie.

Vom povesti despre toate acestea la timpul cuvenit.

Mel Gibson, nascut pe 3 ianuarie 1956
Articolul de azi a fost ilustrat cu imagini din filmele lui Mel Gibson, nascut pe 3 ianuarie 1956, care implineste astazi 60 ani.
 Cand ne gandim la filmografia acestui actor, ne vine in minte imaginea eroului care lupta cu forta, pasiune si determinare, cu un curaj de nestramutat, pentru pamantul, tara si familia sa.

Pana in momentul in care este suparat, personajul din Braveheart sau The Patriot, este un om pasnic, gospodar, linistit, muncitor (caracteristici proprii semnelor de pamant). Atunci cand insa trebuie sa lupte (Marte), razbunarea sa este cumplita si totala (Marte in Scorpion). Este razbunarea pamantului.

Actorul Mel Gibson are in astrograma natala:
 - Soarele si Mercur in Capricorn
 - Marte in Scorpion
 - Jupiter Rx in Fecioara
 - Ascendentul in Rac. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu