31 mai 2016

Marte retrograd in Scorpion - Victoria samuraiului



"Samurai" - Felice Beato
Marte Rx in Scorpion 

“Gi - corectitudine
Yuu - curaj
Jin - bunăvoință
Rei - respect
Makoto - onestitate, sinceritate absolută
Meiyo - onoare
Chuu - loialitate “
(Bushido - Calea Războinicului)

Batranul samurai isi ridica ochii de pe hartia din fata sa. Bushido fusese crezul sau de o viata. Nici nu mai era nevoie sa citeasca. Il avea impregnat in fiecare fibra din corpul sau. Ramasese singur. Pe deplin. Toti ceilalti samurai din regiune fusesera omorati de noul dusman din alta lume. Mainile nici macar nu-i tremurara cand lua sabiile Daisho: Katana in dreapta, Wakizashi in stanga. Viata si Moarte. Un singur om. Ce avea sa aleaga? Persoana sa nu conta. Stia ca nu-si putea omora dusmanii, erau prea multi si prea bine inarmati. Dar putea sa invinga.

Crucea cosmica pe semne mobile


„Scopul scuză mijloacele”
„Se pune astfel problema dacă este mai bine să fii iubit decât temut sau invers. Răspunsul este că ar trebui să fii și una, și alta; dar întrucât este greu să împaci aceste două lucruri, spun că, atunci când unul din două trebuie să lipsească, este mult mai sigur pentru tine să fii temut decât iubit”.
(Niccolo Machiavelli – “Principele”)

Razboinicul european privi in departare. Victoria era atat de aproape. Omorase tot ce ii iesise in cale. Cam ridicoli japonezii sa creada ca-l puteau invinge doar cu niste sabii. Desi trebuia sa recunoasca in sinea lui ca aveau curaj, salbaticii astia. Daca ar fi avut si el macar cateva sute de oameni asa, ar fi putut cuceri intreaga lume. Dar nu conta asta in definitiv. Armele moderne fusesera de partea lui. Ii nimicise pe toti. Dar nu-si atinsese inca scopul. Trebuia sa puna mana pe toate cunostintele artei razboiului de la japonezi. Sa-l captureze pe cel mai in varsta samurai. Asta era misiunea sa. Acum nu-i mai statea nimic in cale.


Marte Rx in Scorpion in contextul Crucii cosmice pe semne mobile


Batranul samurai privi pe fereastra.
Razboinicul european se apropie de casa samuraiului.
Intr-o secunda, soarta razboiului fu decisa.
Harakiri.
Samuraiul castigase ultima batalie. Onoarea ii era salvata. Intelepciunea milenara, protejata. Toti suntem datori cu o moarte.
Razboinicul pierduse. Nu fusese in stare sa-si atinga scopul. Si acum era dator cu atatea mii de morti.


Daisho (perechea de sabii japoneze): Katana (cea lunga) si Wakizashi (cea scurta)

Privind cerul astral al perioadei urmatoare, mi se pare ca se infrunta doua energii diferite, dar deopotriva de puternice.

Pe de o parte, Marte aflat in miscare aparent retrograda a revenit in Scorpion pe 28 mai si va ramane aici pana pe 3 august. In prima jumatate a lunii iunie, Marte Rx va fi in opozitie cu Mercur, apogeul fiind pe 9-10 iunie, la gradele 25-26 pe axa Scorpion-Taur. 

Pe de alta parte, se vor forma in iunie o serie de cruci pe semne mutabile intre Soare, Venus si apoi Mercur din Gemeni – Jupiter din Fecioara – Saturn Rx din Sagetator – Neptun din Pesti. Ne confruntam astfel cu o energie latenta, ascunsa, scorpionica “acoperita” de informatii contradictorii si bulversante, mutabile si volatile.

La nivel personal creste starea de iritabilitate nervoasa, suntem in cautari, dorim sa aflam diverse lucruri, dar caile alese sunt violenta, nerabdarea.  Trebuie sa ne urmam drumul nostru, fara a lua in seama gura lumii. Daca avem un cod de valori personale interioare, va trebui sa facem anumite sacrificii pentru a-l mentine. Energia fizica este scazuta. Ne facem procese de constiinta. Creste dorinta de razbunare. Sau de manipulare. Prin dezinformare sau dimpotriva, tacere, ca mijloc de revolta.

La nivel social pot aparea informatii false, de propaganda, care acopera adevaruri ce nu trebuie stiute. Un fel de “praf in ochi” aruncat populatiei. Incercari de manipulare in masa.  Retele informatice cu probleme, sau mutari ale centrelor de greutate ale acestora. Subiecte controversate in presa. 


Intr-un limbaj mai simplu, ne simtim secati de energie, intorsi din drum, nevoiti sa protejam ceea ce am capatat prin munca pana acum. Avem impresia ca cineva are ceva cu noi, si daca e asa, suntem pusi in situatia sa punem capat acestui echivoc. Pe de alta parte vor fi unii care vor dori sa obtina ceva cu orice pret, chiar daca nu sunt in stare sa si plateasca pentru aceasta. Psihologic, ne punem intrebari existentiale, ne autoanalizam.

Cumva, intr-un fel sau in altul, fiecare dintre noi va fi pus ori in situatia batranului samurai, ori in situatia razboinicului european. Concentrare maxima vis a vis de volatibilitate. Victorie prin sacrificiu sau Pierderea victoriei.

Alb sau negru. Onoare. Marte Rx in Scorpion.

Infinite nuante de gri. Supravietuire. Crucea cosmica pe semne mobile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu