15 ianuarie 2014

Imagine in oglinda, suflet oglindit - Luna Plina 16 ianuarie 2014





Girl before a Mirror by Pablo Picasso
Luna Plina pe axa Capricorn – Rac
16 ianuarie 2014

Imagine
Suflet
Oglinda
Oglindire

Imagine
Soare in Capricorn
Fiecare dintre noi avem o imagine despre sine. Iesim in lume cu imaginea pe care ne-am creat-o sau cu cea pe care si-au format-o altii despre noi. Ne ajuta sa ne integram in societate, sa jucam un anumit rol. Este ca o masca pe care o purtam zi de zi. Pentru unii e mai transparenta, pentru altii opaca, unora li se potriveste, pe altii ii transforma complet.

Suflet
Luna in Rac
In ziua de azi esti intrebat si vorbesti despre pozitia sociala, despre nivelul de cultura, despre starea materiala. Esti evaluat ca om in societate in functie de aceste criterii. Si sufletul? Subiectul este ocolit cu grija. Cosmetizat. Ascuns. Sufletul nu poate fi cantarit. Si totusi el este insasi esenta fiintei noastre. Radacina sentimentelor si creuzetul tuturor actiunilor noastre. Singurul cu care ne nastem si singurul important in ceasul mortii.

Oglinda
V-ati pus vreodata intrebarea ce vedeti cand va priviti intr-o oglinda?
Reflectarea imaginii unei persoane.
Corp fizic. Materialitate.
De ce va uitati in oglinda?
Ca sa ne aranjam cand iesim in lume.
Masca sociala zilnica.

Oglindirea
Pe cine vedem insa in oglinda?
Pe mine, pe tine, pe noi, pe voi...
Dar suntem noi oare doar corp fizic?
Normal ca suntem mai mult decat materie, Avem si suflet. Dar cum oare ar putea sa se reflecte sufletul intr-un obiect, intr-un ciob de sticla?
Priviti-va in oglinda si ganditi-va la ceva frumos, apoi la un lucru dureros. Nu-i asa ca se vad aceste sentimente pe chipul vostru? Inchideti ochii cateva clipe. Ce vise aveti in viata, pe cine iubiti, incotro v-a dus destinul, ce doriti sa mai realizati, ce regrete aveti? Acum ridicati pleoapele si priviti-va direct in ochi. Da, acolo este sufletul. Unde? In ochi? In oglinda? Nu. In oglindire. Oglinda sufletului este formata din sentimentele, din emotiile si din trairile noastre interioare care se oglindesc in afara.


Luna Plina din 16 ianuarie 2014 pe axa Capricorn – Rac este ca un proces de oglindire. 

Avem Soarele in Capricorn ca reprezentant energetic al imaginii sociale.
Luna in Rac, in domiciliu, drept chintesenta a sufletului.
Jupiter din Rac este oglinda.
Imaginea se formeaza in oglinda (opozitia pe axa Capricorn – Rac), sufletul se oglindeste (Luna si Jupiter in Rac).

Ne folosim de imaginea sociala (Soare in Capricorn) pentru ca o consideram potrivita pentru lumea in care traim, chiar daca nu ne place (Venus retrograda) si chiar daca ne pune in umbra adevarata personalitate in favoarea unui rol in forta (Pluton conjunct Ascendentul momentului).

Sufletul poate insa distorsiona aceasta imagine – Jupiter e in miscare retrograda. Putem astfel sa avem o imagine mult mai proasta despre noi decat suntem de fapt sau vice versa. Mai mult, Luna este in conjunctie cu Lilith sau Luna Neagra, cum mai este denumita. Sufletul nu este doar iubire, ci si frica. Iar atunci cand ne este teama de ceva, avem tendinta sa fugim sau sa-l renegam. Putem insa fugi de sufletul nostru? Avem puterea de a ne recunoaste ranile oglindite? Aceste zile ne ofera tocmai acest dar dureros de frumos: sufletul nostru, cu bune si cu rele. Luna Plina vine in general cu oportunitatea de vindecare prin autocunoastere interioara, Luna in Rac tinteste exact sufletul in esenta sa, Luna alba alaturi de Luna neagra (Lilith) coboara sufletul pe pamant, il face vulnerabil si usor de ranit, dar uman.

Aceasta este asadar oportunitatea: primul pas spre vindecare ar fi recunoasterea (Mercur in Varsator in sextil cu Uranus in Berbec) si acceptarea intuitiva (Neptun in Pesti in sextil cu Nodul Sud din Taur si in trigon cu Nodul Nord din Scorpion) a propriilor rani sufletesti ascunse adanc in fiinta noastra (Luna Plina), ca lectii de viata (Saturn in Scorpion in trigon cu Luna si in sextil cu Soarele).

Pericolul consta in negarea ranilor sufletului (careul in T dintre Mercur in Varsator si axa Nodurilor Lunare) care ar putea duce la o explozie de furie si frustrare (crucea cosmica pe semne cardinale) dinspre noi spre ceilalti sau viceversa ( Luna Plina are loc pe axa caselor 1-7). E ca si cum am avea o oglinda magica in aceste zile, in care ne putem vedea cu adevarat sufletul. Dar din cauza ca nu suntem multumiti de ceea ce ni se arata, spargem oglinda in capul celor din jur. Sau spunem ceva de genul: e o prostie, sufletul nu se poate  oglindi prin ceea ce spun si fac, il controlez eu pe el! Tentatia este atat de mare: sa crezi ca iti poti dirija sentimentele, ca esti mare si tare! Si tu sa fii doar prea speriat in fata propriului suflet.


Este greu de pus in cuvinte un sentiment, nu prea poti explica un suflet. Pentru a percepe altfel tranzitele actuale am ales sa ma uit la un exemplu: Janis Joplin. Cantareata are in astrograma natala Soarele in Capricorn, Luna, Lilith si Jupiter retrograd in Rac.

La nivel de imagine publica a fost perceputa ca lider muzical a unei generatii. Majoritatea fotografiilor o infatiseaza drept o tanara vesela si pusa pe distractii. Era iubita de toata lumea, apreciata pentru talentul sau, avea bani si faima. Drogurile si alcoolul au distrus toate acestea pentru ca nu a fost mai responsabila !?

Putine sunt fotografiile in care sa apara fara “masca publica”. Sufletul sau era chinuit si ranit adanc. “Pe scenă fac dragoste cu 50.000 de oameni, iar acasă plec singură.”, declara ea. Drogurile si alcoolul au fost astfel doar o cale de a fugi din calea durerii sufletesti.


Un comentariu: