29 ianuarie 2014

Viata in pasi de Tango!





Luna Noua in Varsator
Venus in miscare directa in conjunctie cu Pluton
Opozitia Jupiter Pluton
Mercur in Pesti



Tangoul a aparut in periferiile din Buenos Aires, Argentina, in anii 1880,  in baruri si bordeluri , unde barbati singuri isi petreceau vremea band, jucand carti, dansand sau apeland la serviciile „celei mai vechi profesii din lume”. A dansa tango cu o femeie in acea vreme era considerat obscen – imbratisarea este prea intima, picioarele se ating si se intrepatrund...

In acea perioada tango-ul nu era considerat un dans acceptabil in societate pentru ca, avand in vedere unde aparuse tangoul, oamenii il considerau imoral. Treptat insa, clasa de jos din Buenos Aires incepe sa asculte si danseze tango (fara miscari „pacatoase”  insa...) sambata sau duminica, sau la diverse ocazii.
Tinerii din clasele sociale superioare au aratat surorilor si iubitelor  acest nou dans.
Cu toate acestea, tangoul era condamnat de politicieni si moralisti si va mai dura destul de multa vreme pana cand sa ajunga „fiul iubit al Buenos Aires-ului”.




Invitatie la spectacol:
Luna Noua in Varsator

Imaginati-va ca sunteti in Buenos Aires, Argentina, in anii 1880. Tocmai ati primit o invitatie la spectacolul de inaugurare al celui mai nou teatru din oras. Toata lumea buna va fi prezenta. Tinute de gala, ocazia de a intalni persoane placute, promisiunea de a vedea un spectacol surpriza total nou, asa cum nu a mai fost vreodata. Sunteti curios de ceea ce veti vedea pe scena, incantat de oamenii cu care veti vorbi.
Va imbracati la patru ace si porniti catre teatru. Doamnele isi fac aparitia in rochii lungi, diafane, palarii ample si manusi din saten. Domnii, eleganti in tinutele lor de seara, le insotesc. Conversatiile sunt sclipitoare si efervescente, lumea se bucura de socializare.
Va asezati in fotoliu. Lumina se stinge. Se ridica cortina:


Tango!
Venus in miscare directa in conjunctie cu Pluton
 






Reactia salii
Careul in T: Venus Pluton in Capricorn, Jupiter in Rac, Uranus in Berbec

Asa ceva nu s-a mai vazut pe scena unui teatru de bune moravuri! Lumea este scandalizata: ce muzica! ce gesturi! ce dans! Cum este posibila atata imoralitate? Asta e cultura? Unde sunt bunele maniere si regulile de conduita? Catre ce se indreapta societatea? Doamnele rosesc. Domnisoarele lesina. Domnii se revolta. Rand pe rand, parasesc sala scandalizati si revoltati. Toata lumea exclama: ce oroare!


Constiinta colectiva
Mercur in Pesti

Si totusi atunci cand fiecare pune capul pe perna in acea seara si inchide ochii, tangoul reinvie. Doamnele isi aduc aminte ce au simtit cand au fost tinere. Domnisoarele ar vrea sa fie iubite in felul acesta. Domnii zambesc unui gand nastrusnic. Amantii reaprind focul pasiunii. Imaginatia danseaza. Nimic nu va mai fi la fel de acum inainte. Tocmai s-au intalnit cu destinul in pasi de tango.
 



Revenind in timpurile noastre, ati putea sa va inchipuiti ca participati la o petrecere si deodata o persoana sexy si misterioasa va invita la un tango pasional. Puteti accepta, erati tentat de atat de mult timp...Sau puteti refuza, e in joc reputatia voastra de om serios. Cum reactionati?


In aceste zile tranzitele astrale dinamizeaza planul relational. Intr-un fel sau in altul, lucrurile se schimba. Nu mai putem sa ne complacem intr-o situatie calduta sau de compromis. De o luna incoace tot asteptam sa se intample ceva. Am fost bulversati la nivel emotional, dar incapabili de a reactiona cu hotarare si de a lua decizii corecte. Nu se mai poate continua asa!


Luna Noua in Varsator

Pe 30 ianuarie 2014, Soarele si Luna isi dau intalnire la gradul 10 in Varsator. Mercur inca este si el in acest semn, la gradul 29. Ascendentul momentului este la gradul 23 in Balanta. Avem liber la socializare si comunicare. Varsatorul este zodia grupurilor sociale, a prietenilor, a idealurilor. Balanta guverneaza relatiile, diplomatia, activitatile recreative. Soarele si Luna din Varsator sunt in sextil cu guvernatorul acestui semn, Uranus, aflat in Berbec. Libertatea ideilor prinde aripi prin usurinta cu care se transmit. Suntem mai deschisi sa spunem ce avem pe suflet (Luna Noua in casa 4), dornici sa discutam si sa schimbam ceva in viata noastra de zi cu zi (Uranus in casa 6). Este invitatia la spectacolul vietii, din care facem si noi parte.


Venus in miscare directa in conjunctie cu Pluton

Facem noi ce facem zilele acestea si totul sta sub influenta venusiana. Ascendentul Lunii Noi e in Balanta, a carei guvernatoare e Venus. Aceasta revine in miscare directa si, din nou, ascendentul momentului e in Balanta. Venus promoveaza relatiile sentimentale, senzualitatea, placerile, simtul artistic. Pe data de 5 noiembrie 2013, aceasta planeta a intrat in Capricorn, pe 15 noiembrie a fost in conjunctie cu Pluton, iar pe 21 decembrie a retrogradat. Acum, pe 31 ianuarie 2014, reintra in miscare directa si e in conjunctie, din nou, cu Pluton. Tot ce a mocnit in aceasta perioada iese la iveala: pasiuni, adevaruri ascunse. Aflam despre tot felul de intrigi si secrete care ne atrag, dar ne si inspaimanta in acelasi timp. Intervin obsesii si gelozii. Dorintele ne orbesc pe alocuri. Suntem fascinati tocmai de ceea ce ne provoaca teama. Dam piept cu umbra noastra. Si poate reusim sa ne intelegem mental si sufleteste si pe noi si pe celalat tocmai ca urmare a acestui fapt (Psyche). Este exact ca un dans de atragere si respingere, de pasiune si sensibilitate: tango.


Opozitia exacta Jupiter Pluton

Conjunctia Venus Pluton in Capricorn face parte dintr-un careu in T alaturi de Jupite retrograd in Rac si Uranus in Berbec, care provoaca reactii extreme: negare a ceea ce simtim sau afirmare prin sfidare.
Opozitia Jupiter – Pluton, care se implineste la grad exact tot acum, 31 ianuarie,  aduce negarea ca forma de protectie a vechilor structuri si obiceiuri. Inca odata, guvernatoarea zodiei in care se gaseste Ascendentul momentului (Taur), este Venus.  Opozitia se formeaza pe axa caselor 3-9, comunicarea si drumurile.
Careul conjunctiei Venus Pluto cu Uranus ne da sentimentul ca o schimbare brusca ar putea rezolva situatia, increderea in sine fiind supraestimata (Uranus e in sextil cu Soarele).


Mercur in Pesti

Tot pe 31 ianuarie, Mercur intra in Pesti, urmand sa faca o conjunctie cu Neptun si, in acelasi timp, trigon cu Nodul Nord si sextil cu Nodul Sud. Medierea vine pe calea intuitiei, singura capabila in acest moment sa ne lumineze calea destinului. Pe  1 februarie , cand si Luna se alatura lui Mercur si Neptun, este o zi buna sa meditam la toata “nebunia” din aceasta perioada.  De ce anume suntem pasionati cu adevarat in viata? Cat e iubire si cat e nevoie de manipulare sau de siguranta? Acceptam schimbarea in viata noastra ca o forma de maturizare sau e doar frica de trecut? Ascultati tango. Sau faceti ceva ce va place cu adevarat. Raspunsul va veni sub forma invatarii lectiei acceptarii si a renuntarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu