05 iunie 2016

Luna Noua in Gemeni



“Informatiile sunt ca margelele: se rotesc, se invartesc, ne incanta, ne-ametesc, se aduna, se combina, si-n final ne zapacesc.” 

Fraza asta mi se tot invarte in cap de cand am vazut astrograma momentului de Luna Noua in Gemeni din 5 iunie 2016. Observam trei  Cruci Cosmice pe semne mobile intre Soare, Luna, Venus din Gemeni, Jupiter din Fecioara, Saturn Rx din Sagetator, Neptun din Pesti. Daca luam in considerare si Axa Nodurilor Lunare, totul se dubleaza.  Mercur, guvernatorul Gemenilor, este in Taur, formand un trigon regal impreuna cu Jupiter din Fecioara si Pluto Rx din Capricorn. Din nou, daca acceptam si implicarea in configuratii a Axei Nodurilor Lunare, observam un Zmeu cu varful pe Nodul Sud, acesta fiind la randul sau in conjunctie cu Neptun, in Pesti. Luna Noua in aspecte tensionate. Guvernatorul Lunii Noi, Mercur, intr-o conjunctura deosebit de favorabila, la prima vedere, dar aplicand la opozitia cu Marte Rx din Scorpion. Luna Noua in conjunctie cu Venus, dar in inconjunctie cu Pluto Rx din Capricorn si in septil cu Uranus din Berbec. Venus si Mercur in receptie mutuala, una in domiciliul celuilalt. O Luna Noua in Gemeni deosebit de complexa  axata asadar pe energia informationala, pe miscare, pe distribuirea de idei, pe carari de vise si drumuri deschise.

Si iar imi vine in minte: “Informatiile sunt ca margelele: se rotesc, se invartesc, ne incanta, ne-ametesc, se aduna, se combina, si-n final ne zapacesc.” Ce explicatii tehnice sa ofer eu oamenilor, ca-i bag si mai tare in ceata? Acuma daca fac ditamai polologhia astrologica plina de explicatii astrologice, nu mai pricepe nimeni nimic la cat e de complexa toata treaba.  Ce mai la deal, la vale,  Luna Noua din Gemeni e ca si cum…..ai scapa in mijlocul drumului o multime de margele. 

De cand ma stiu, fata practica ce sunt, adun o multime de lucruri, ca poate mi-o trebui, maica (o aud pe bunica-mea in cap, si-i dau dreptate, tauroaica apriga ce a fost ea).  Bun, deci il avem asadar pe Mercur in Taur. Dar fiindca-s fire artistica de felul meu, strang tot felul de maruntisuri frumoase, printre care si….margele. Asta-i Luna Noua in conjunctie cu Venus, si Mercur in receptie mutuala cu Venus. Ei, si uite-asa din combinatia asta s-au strans o gramada mare mare de margele. Acuma sa nu va inchipuiti ca va fac eu apologia margelelor personale. Ma rog, in fine o fac, dar cu un scop nobil! Si daca vorbesc, pardon!scriu, mai mult decat de obicei si ma invart in jurul cozii, e in spiritul Gemenilor, dragii mei, astazi stau si fraternizez cu ei. Deci, sa ne intoarcem la margelele mele. Adica, stai ca era vorba de articolul de astrologie de fapt. Da ce, se supara cineva daca mai vorbim si noi un pic?

Mai in gluma, mai in serios, asa cum s-au adunat la mine margelele, iar la Gemeni  vorbele, tot asa se aduna zilele astea prea multe informatii, drumuri, idei. Vin buluc, in valuri, nu stii exact ce sa mai faci cu ele ca-s prea multe. Pe de o parte rezulta ceva constructiv – triunghiul regal pe semne de pamant, pe de alta parte esti cam bulversat sau pot interveni tot felul de accidente din graba, neatentie – crucile cosmice pe semne mobile.

E, si in momentul asta mi-am zis ca daca tot vorbesc eu de margelele mele, sa le scot de prin sertare, poate ma mai inspira in scrierea articolului. Si m-am pornit cu avant in cautarea lor. O punga mare, altele mai mici, vreo patru cutii de carton, doua de tabla si am insirat pe doua mese …..prea multe margele. Doamne, cand le-am adunat pe toate? Clar trebuie sa mai scap de o parte din ele.  Da de care? Alea le-am luat sa fac siraguri, ale-s pentru bratari, alea mi-au placut pur si simplu, alea au fost cadou, alea sunt dintr-un set cu altceva, alea…, alea…, alea! Deci asa nu se poate! Nici n-am cum sa le pastrez pe toate, dar nu-s in stare nici sa ma despart de ele. Bun si eu ce fac amu? Doua mese pline cu margele si-un articol de astrologie de scris. Articolul-margelele. Margelele-articolul. 

Si m-am asezat pe canapea si-am inceput sa rad singura.  Raspunsul era in fata mea. Astrologic, stiam ce trebuie sa fac cu margelele, pe care sa le pastrez. Iar treaba cu margelele era un limbaj simplu prin care puteam explica tranzitele astrologice.

Cand ai prea multi oameni in jur, informatii care te bombardeaza, drumuri de facut si nu mai stii la cine sau la ce sa renunti pentru ca te-ai obisnuit cu toti si cu toate nu trebuie decat sa-ti pui decat o intrebare simpla.

De cine sau de ce imi place ?
Beeeeeeeeep!!!!!
Intrebare gresita in cele mai multe cazuri!
Ce poti sa-mi spui despre aceasta Luna Noua?
Ce margele ai alege din cele aranjate si sortate?
Gresit. Din nou. Distractiv intr-adevar, dar la ce iti foloseste?

Intervine subiectivismul, obisnuita, atasamentul si stam si o amanam apoi la infinit. Ca si margelele alea-s bune, si celelelte…si oamenii aia, si informatiile celelalte…Halt!

Bun, deci am o multime de margele si nu-s in stare sa renunt la niciuna. Care-mi plac cel mai mult? Alea si alea. Da nu le dau nici pe celelalte.Si daca-s fi fortata de imprejurari la aleg doar ce imi trebuie si imi place cu adevarat, ce as face? Si nu asa, teoretic, ca tot ne invartim in jurul cozii pana la urma.

Am luat frumusel toate margelele, le-am aranjat si le-am tras in poza. Si daca-ar fi sa-mi inchipui ca le amestec pe toate si apoi le vars din greseala in mijlocul drumului si nu as avea decat 5 minute si o singura farfurie la dispozitie, ce as alege din ele? Hm, teoretic, ce am zis de prima data ca imi place. O fi asa sau nu? Hai, amesteca margelele! Adica cum sa fac asa ceva? Am inebunit de-a binelea? Articol-articol, sacrificiu pe altarul pasiunii, da apoi cine-mi mai alege toate margelele la loc sa le puna in ordine? E munca de multe zile! Pana aici! Adica cum, fricoasa ce esti? Dai inapoi? Si atunci ce faci? Scrii si tu inca un articol frumos ca atatea altele, invartesti cuvintele si te dai mare ce inteleapta esti tu? Amesteca toate margelele alea odata! Opozitia Luna Noua in Gemeni – Saturn Rx in Sagetator! Si pune-te Alina, cu durere in suflet si amesteca toate margelele ca sa vezi daca si-n practica e tot la fel. Mi-a iesit o sacosa intreaga de margele. Nici nu stiu cate zeci de mii sunt acolo.  Stiu, o sa radeti ca e vorba doar de niste margele, da chiar m-a durut sufletul cand le-am amestecat pe toate. De carat in mijlocul drumului nu le-am mai carat, ca trebuia sa le fac poze, sa vad care ies si care nu, si asta ar fi durat prea mult si ramaneam si fara margele si fara poze pentru articol, si fara material didactic si experimental pentru ceilalti oameni din jurul meu.  Da le-am rasturnat in mijlocul casei, am luat o farfurie, mi-am potrivit cronometrul si am ales.

Ei, uite cam asa stau lucrurile, dragii mei cu Luna asta Noua. Extrem de multe informatii, intre care trebuie la un moment dat sa alegem. Nu ce ne place. Ce ne trebuie! Daca acestea doua corespund, e ok, dar de multe ori nu e asa. Si ne este foarte greu sa alegem. Si atunci intervin loviturile sortii, cum le spunem noi. Adica suntem fortati sa transam situatia. In urmatoarele patru saptamani putem sa ne trezim oricand cu margelele in mijlocul drumului. Gandeste-te bine:

Ce-ti place sa faci? – Ce faci de fapt?
Cine iti place sa crezi ca esti? – Cine esti de fapt?
Cum judeci? - Cum actionezi?
Ce gandesti? – Ce faci?

Vom fi pusi cu totii in situatia de a lua decizii “out of the box”, cum spun americanii. Adica in afara sferei noastre de siguranta, lasand deoparte locul caldut pe care ni l-am creat sau pe care ne inchipuim ca ni l-am creat. Vom vedea fiecare de ce suntem in stare cu adevarat. Ne vom da seama de ce avem nevoie, si la ce putem renunta.

Sa ne intoarcem la margelele noastre. Initial am gandit “jocul” cu margelele ca pe o metafora pentru a exemplifica articolul despre aceasta Luna Noua. Apoi m-am gandit sa pun doar “jocul” pe facebook cu cateva zile inainte de articol pentru ca reactia oamenilor sa fie spontana, sa nu existe conexiunile teoretice dezvoltate pana aici. Prezint mai jos textul pus pe facebook:

"Am inteles atunci dintr-odata ca in limba, sau cel putin in spiritul jocului cu margele de sticla, totul era un fapt plin de semnificatie, ca fiecare simbol si fiecare combinatie de simboluri nu duc numai intr-o directie sau alta, la exemple, experimente si dovezi singulare, ci spre centru, spre taina si miezul cel mai dinauntru al lumii, spre cunoasterea esentiala.” ( Herman Hesse – “Jocul cu margele de sticla” )

Va provoc azi la un joc.

Aveti la dispozitie doua imagini.
Va rog sa raspundeti la intrebari.

1. Considera ca toate margelele din prima fotografie sunt ale tale. Care din ele iti plac? Poti alege cate vrei. Important insa este sa imi spui si de ce le-ai ales.
2. Apoi imagineaza-ti ca din greseala ai scapat toate margelele in mijlocul strazii si s-au amestecat intre ele. Ai la dispozitie doar cinci minute si o singura farfurie pe care sa o umpli. Ce alegi sa pui in farfurie? Cum faci acest lucru? De ce?

Atentie! 
Nu exista raspunsuri bune sau proaste. Fiecare dintre noi suntem diferiti si avem raspunsuri diferite.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Apreciez ajutorul vostru. Am primit peste 50 de pareri. Stiu ca asteptati cu nerabdare explicatiile. 



In prima fotografie sunt margelele aranjate. De culori, marimi si materiale diferite. Am ales si farfurii sau boluri diferite. Avem si cutiute, siraguri gata facute sau snururi. In functie de ce se alege, rezulta anumite trasaturi de personalitate, de care fiecare dintre voi sunteti deja constieti. Este un joc amuzant, simplu si dragut. Se pot face ai analogii astrologice.

Cei cu planete in zodii de Foc tind sa aleaga culori vii, puternice: 3, 4, 9 sau 15. Margelele sa fie stralucitoare, sa iasa in evidenta. Cand aleg, o fac pentru ca le place, ii reprezinta. Nu trebuie sa dea prea multe explicatii.

Cei cu planete in zodii de Pamant aleg culori calde (crem, maro), nuante subtile, margelele din lemn, siragurile gata facute pentru ca au muncit deja la ele sau snururile din care sa faca altceva: 1, 2, 11, 12, 14. Cand aleg, o fac pentru ca aceste margele le inspira stabilitate, putere, liniste, materiale naturale, senzatia toamnei.

Cei cu planete in zodii de Aer aleg combinatiile de culori, sub impulsul momentului, si daca s-ar putea sa fie un pic din toate: 3, 4, 10, 13, 15. Nu conteaza din ce sunt facute. Conteaza sa-i duca cu gandul la ceva: bomboane, veselie, copilarie, flori, soare.

Cei cu planete in zodii de apa aleg culori reci (albastru, verde), margele din sticla sau materiale semipretioase: 5, 6, 7, 8, 11. Aleg pentru ca au amintiri legate intr-un fel sau in altul de aceste margele. Marea, apa, nisipul, perlele, fluiditatea lichida. Le inspira ceva, le creaza o anumita stare.



Lucrurile devin interesante cand se trece la a doua fotografie. Aici intervine diferenta explicata mai sus intre cine ne place sa credem ca suntem si felul cum actionam de fapt. 

Unii au spus ca se reped sa le ia pe toate sau macar cat pot aduna. Cu ambele maini, repede, fara sa aleaga. Au scapat din vedere faptul ca nu mai au 15 farfurii de umplut, ci doar una! Ganditi-va, aveti o singura viata de trait: a voastra! Nu va mai incarcati cu problemele tuturor din jur. Pe de alta parte trebuie sa constientizati ca nu puteti avea totul in viata, trebuie sa va stabiliti prioritatile.

Altii au spus ca se reped sa umple farfuria aflata la dispozitie, indiferent de margele. Acestia inteleg ca au o singura farfurie. Dar nu inteleg ca ai si timpul necesar in viata sa alegi, nu trebuie sa iei doar ce-ti vine prima data in fata. Ok, 5 minute e putin timp, dar ca sa umpli o farfurie la nimereala cu orice margele iti vin in mana iti ia doar 5 secunde. Ce faci cu restul? 

Unii au spus ca aduna siragurile, snururile si cutiutele cu margele. Acestora le plac lucrurile sigure, clare, simple, ordonate in viata. Dar din nou, in acest caz, iti ia doar 15-20 de secunde, ce faci cu restul timpului? Trebuie sa inveti sa te bucuri si de intamplarile minore, sa faci haz, sa te distrezi. Iar daca le-ai luat pe acestea pentru ca a fost cel mai simplu, trebuie sa inveti sa-ti asumi responsabilitati.

Altii au spus ca iau siragurile, snururile, cutiutele cu margele si in restul timpului aleg alte margele care le plac. Aici este o situatie mai echilibrata pentru ca se intelege valoarea timpului si se combina siguranta cu alegerile multiple. Dar acestia scapa din vedere faptul ca nu incap pe o farfurie toate siragurile, snururile, cutiutele cu margele si sa mai pui in plus si alte margele. 

Unii au spus ca se apuca sa aleaga margelele una cate una. Aceste persoane sunt foarte selective in viata, hotarate, stiu ce vor. Dar atunci cand se termina timpul, farfuria lor nu este nici macar pe jumatate plina. Constientizezi oare cat de multe pierzi din cauza faptului ca esti prea rigid? Te plangi ca viata iti este goala, dar cum ai ajuns in aceasta situatie?

Mai este ceva de studiat si de analizat, si dupa mine un fapt extrem de important: consecventa raspunsului si a actiunii intre prima si a doua situatie: Unii au spus ca le place ceva din prima fotografie si apoi au ales sa salveze aceleasi margele, in total sau in parte. Altii au ales ceva din prima fotografie, dar n-au mai tinut seama de aceasta alegere in a doua situatie.Motivele sunt diverse si nuantele infinite. Aici trebuie particularizat pentru fiecare persoana in parte.

In “jocul” de mai sus eu am prezentat teoretic doua situatii. In fapt, ar trebui sa mai existe una: Realitatea. Ce faci efectiv. Persoanele din jurul meu au primit zilele acestea acelasi test. Doua fotografii: alege ce-ti place, imagineaza-ti ce ai alege daca … Si apoi exact cand aveau impresia ca asta-i tot, le puneam o farfurie in mana, ii duceam in fata margelelor amestecate pe care nu le vazusera si apasam pe cronometru: Start! In acest caz, rezultatele au fost chiar interesante. Dar probabil ca as putea scrie o carte, si deja articolul meu s-a lungit prea mult.

Ca sa fac o ultima paralela intre astrologie si margele:
Astrograma personala =Alege ce-ti place din prima fotografie dintre margelele aranjate si sortate
Astrograma personala + Tranzitele de Luna Noua in Gemeni = Alege ce ai face daca ar trebui sa salvezi margelele
Astrograma personala + Tranzitele de Luna Noua in Gemeni + Evolutia spirituala personala = Alegi ce faci de fapt in realitate, cand te vezi fata in fata cu margelele.

Stiu ca acuma-s mai rau decat Colombo, dar promit ca-i ultima mea intrebare pe azi: cine vine sa ma ajute cu sortatul margelelor la loc cum au fost? Am o sacosa intreaga !!!!!!!!!

Bine, acuma recunosc, sunt mai rau decat Colombo: de unde au Gemenii astia atata putere sa vorbeasca si sa scrie neincetat? E cel mai lung articol al meu si as mai avea inca foarte multe de scris.

2 comentarii: