07 ianuarie 2014

Ingerul cazut - Venus retrograda in opozitie cu Lilith





Ingerul cazut
Iubire si dezamagire versus frustrare si razvratire

Venus retrograda in opozitie cu Lilith
Opozitie perfecta pe 7 ianuarie 2014
Efecte resimtite in primele 3 saptamani ale lunii ianuarie 2014

Ingerul isi puse capul in palme si planse. Lacrimile i se prelingeau pe obraji si se risipeau in neant. Aripile ii atarnau fara vlaga. Intuneric si frig. Fusese o parte din Iubirea lui Dumnezeu si se revoltase crezand ca poate zbura mai sus, tot mai sus. Nu-si cunoscuse propriul suflet si cazuse in abisul infinit al acestuia. Acum isi dadea seama ca fara Iubire, el nu mai putea zbura. Era dezamagit de el insusi. Iertarea il ocolea, aripile i se transformau incet, incet in nefiinta. Nemaifiind Lumina, ura Intunericul din inima sa. Fugise de Caldura, iar Frigul ii inghetase sufletul. Cazuse. Si nu se putea ierta.

In contextul tranzitelor actuale exista un sentiment apasator de frustrare si dezamagire (mai cu seama daca se ating puncte sensibile din astrograma natala). Planetele din Capricorn: Pluto, Soare, Mercur si in special Venus retrograda ne predispun catre duritate sufleteasca, cate analiza la rece, minutioasa si mecanica a emotiilor. Acestea sunt puse fata in fata prin opozitie cu fricile si angoasele noastre (Lilith in Rac) si cu testarea credintei in Iubire sau cu increderea in ceilalti (Jupiter in Rac). Pericolul consta in faptul ca exista tendinta sa dam altora sau noua insine Teste, tocmai pentru a (ne) demonstra ca nu exista Iubire. Sau ca daca exista, ea trebuie sa fie sub controlul nostru. Facem din Iubire o Arma si ne dinamizam propriul suflet (Luna – Uranus in Berbec) sau ne razboim cu ceilalti (Marte in Balanta).

Ne transformam in ingeri cazuti. Sau ii impingem pe cei de langa noi sa o faca. 

Partea ascunsa a sufletului nostru (Lilith) devine frustrare si distorsioneaza totul in jur (Jupiter retrograd in Rac).
Iubirea devine dezamagire (Venus retrograda in Capricorn).
Sentimentele devin Ego si Orgoliu (Luna conjuncta Uranus in Berbec).

Si totusi rezolvarea e simpla!   
E atat de greu sa intelegem (Mercur conjunct Venus rx in sextil cu Saturn) ca trebuie sa Iertam (Nodul Nord din Scorpion in trigon cu Juno, Neptun, Chiron in Pesti) ? 
Sa ne iertam si sa ne acceptam pe noi insine in primul rand. Apoi pe ceilalti.

Iubirea nu e perfecta.
Ingerii cad. Ei pot zbura din nou doar prin Iubire.
Oamenii devin ingeri doar prin Iubire.

Iubirea este Iertare.


2 comentarii: